Start Oddział Laboratoryjny Sekcja Badania Żywności i Żywienia
Sekcja Badania Żywności i Żywienia PDF Drukuj Email
wtorek, 20 maja 2003 09:56
Spis treści
Sekcja Badania Żywności i Żywienia
Więcej o badaniach żywności i żywienia
Wszystkie strony

Wykonuje badania w zakresie:
- oznaczania zanieczyszczeń w żywności,
- oznaczania ** dozwolonych substancji dodatkowych i substancji pomagających w przetwarzaniu żywności,
- oznaczania składników wartości odżywczej,
- urzędowej kontroli żywności i monitoringu żywności dla Państwowej Inspekcji Sanitarnej,
- parametrów określonych dla produktów spożywczych w Polskich Normach lub innych przepisach prawnych,
- oceny czystości mikrobiologicznej lini produkcyjnych przemysłu spożywczego (element systemu HACCP

 



 
Copyright © 2017 PSSE Toruń. Wszelkie prawa zastrzeżone.